Mindig is sajnáltam, a centrifugából visszamaradó értékes rostokat kidobni, vagyis jobban mondva oda adni a tyúkoknak. Mivel majdnem minden nap gyümölcsből és zöldségből készült lével kezdjük a napot, elég sok kárba vész!
Viszont ma répalevet készítettem és a visszamaradó répából csináltam ezt a cukormentes sütit.
Pontos receptem sajnos nincs, de leírom a hozzávalókat és az arányokat nagyjából!
Répás-zabos keksz
- 5-6 darab répa -> ami a centrifugából visszamaradt
- 2-3 bögre zabpehely ( annyi, hogy ne legyen nagyon híg a massza)
- 2 darab banán, villával összenyomva
- eritrit, ki mennyire szereti édesen
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vagy ezek helyett mézeskalács fűszerkeverék
- pici só
- étcsokoládé, apró darabokban, mert nagyon feldobja
A hozzávalókat egy nagy tálban összekevertem, kézzel kiformázom, picit összelapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 190-200 °C-on addig sütöm míg nem barnul :)