Vegán konyha

Vegán ételek, sütemények

Répás zabkeksz

2017. január 22. 22:03 - Gaga7

16295256_1214996275203005_1868969619_n.jpg

Mindig is sajnáltam, a centrifugából visszamaradó értékes rostokat kidobni, vagyis jobban mondva oda adni a tyúkoknak. Mivel majdnem minden nap gyümölcsből és zöldségből készült lével kezdjük a napot, elég sok kárba vész!
Viszont ma répalevet készítettem és a visszamaradó répából csináltam ezt a cukormentes sütit.
Pontos receptem sajnos nincs, de leírom a hozzávalókat és az arányokat nagyjából!

Répás-zabos keksz

  • 5-6 darab répa -> ami a centrifugából visszamaradt
  • 2-3 bögre zabpehely ( annyi, hogy ne legyen nagyon híg a  massza)
  • 2 darab banán, villával összenyomva
  • eritrit, ki mennyire szereti édesen
  • fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vagy ezek helyett mézeskalács fűszerkeverék
  • pici só
  • étcsokoládé, apró darabokban, mert nagyon feldobja

    A hozzávalókat egy nagy tálban összekevertem, kézzel kiformázom, picit összelapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 190-200 °C-on addig sütöm míg nem barnul :)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegankonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4612146677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása